Toni Piispanen

För Herbalifesponsrade rullstolslöparen Toni Piispanen, är det ungefär 20 meter in i ett lopp som han verkligen börjar bli taggad. Varför? ”Det är oftast först då som jag ser att mina rivaler är bakom mig”, säger han. Det är vinnarattityden och den ihärdiga optimismen som hjälpt Piispanen att nå de högsta nivåerna i sport, som hans hittills största seger, guld i international competition i London 2012. Det råder ingen tvekan om att en av Finlands mest framstående atleter mött många utmaningar och mycket hårt jobb på sin väg till framgången.

1993 deltog Piispanen i en karateshow där han råkade ut för en ryggmärgsskada, som gjorde honom invalidiserad. Men detta lät inte hindra honom. Han svängde in på en ny bana som en atlet inom rullstolsrugby, och tävlade med stora framgångar under 15 år. Denna aggressiva sport kombinerar delar från rugby, hockey, basket och volleyboll. Spelarna har gemensamt att de har funktionsnedsättningar som gör att de har förlorat funktionerna i minst tre lemmar och behöver använda rullsol. 2008 kände Piispanen sig redo för ännu en utmaning och började träna rullstolslöpning.

”Det som lockade mig till sporten är att jag alltid varit snabb och drömt stort”, säger han. ”Jag hade tillfället att ge rullstolslöpning en chans. Jag spelade rugby men insåg att om jag ägnade mig heltid åt detta, så kunde möjligen bli bäst i världen. Det är fortfarande min motivation.” Motivationen är nyckeln till framgång i rullstolslöpning, eftersom sporten har många utmaningar. ”Du måste verkligen kunna generera kraft från kroppen och kanalisera den i rätt riktning”, säger han. ”Det tar tusentals träningstimmar att få till det perfekt. Du måste också kunna anpassa dig till alla slags väderförhållanden, som regn och vind, och veta vilken utrustning som behövs i varje situation.”

En bas i Piispanens träning och framgångar är ett högkvalitativt näringsintag. Ända sen olyckan så är han noggrann med vad han äter och hur många kalorier. När han började tävla igen insåg han att han behövde få i sig mer näring, speciellt på elitnivån.

”Jag måste alltid vara i god form så jag kan träna så mycket jag behöver”, säger Piispanen. ”Det är också viktigt att jag återhämtar mig så att jag kan gå in i nästa träningssession med bra styrka.” Med alla produkter som det finns att välja på idag, säger Piispanen att han föredrar Herbalife® produkter för att han kan lita på att de förser honom med det bränsle han behöver för sitt utövande, och för att de smakar så gott.

Produkterna Herbalife24® är testade av National Sanitation Foundation (NSF) International, en självständig auktoriserad organisation. Vissa av Herbalife® produkterna är märkta NSF Certified for Sport® marking, viket innebär att de har genomgått strikta kvalitetstester och risken är minimal för att de innehåller förbjudna substanser.

Piispanen börjar varje dag med Herbalife® Formula 1 Healthy Meal Nutritional Shake Mix med vaniljsmak. Han använder många olika Herbalife24® produkter, beroende på sin nuvarande tränings-och tävlingsplanering. Hans favorit är Herbalife24® Restore. ”Restore hjälper mig att bekämpa inflammation som orsakats av träning och känna mig återhämtad dagen efter”, säger han. Han tar också dagligen som extraintag Herbalife® Formula 2 Multivitamin Complex.

Herbalife har sponsrat Piispanen sedan 2013, som bevisat gång på gång att han är en utmärkt ambassadör för Herbalifes varumärke. Han fortsätter att aktivt tala gott om hans relation med Herbalife och får märket att synas både för sportentusiaster i hemlandet utomlands. Herbalife är stolta att kunna tillföra honom det han behöver för att nå sina högsta mål.

”Herbalife är den starka näringskraftiga hjälpen som ligger bakom mitt utövande” och hjälper mig öka chanserna att vinna en till guldmedalj”, säger han.