Nicolás Fuchs

Nicolás Fuchs, professionell rallyförare, berättar hur spännande hans idrott är. Han säger att i rallysporten skapas det en gemenskap med hela teamet, som han betraktar som sin utökade familj. Eftersom Fuchs är en passionerad mekaniker som har rally som yrke möter han ständigt nya utmaningar inom sin idrott. Han berättar också hur krävande rallykörning är med nästan 20 lopp om året och träningspass som kan pågå i upp till tio timmar, vilket gör att både ett fullgott näringsintag och en god kondition är avgörande faktorer för att nå framgång. Nicolás träningsupplägg fokuserar på många olika saker som att förbättra stabiliteten och ha snabba reflexer. Han har en egen idrottsnutritionist som heter Anunziata Morris, och hon berättar hur viktigt det är att Fuchs håller sin idealvikt och att Herbalife-produkterna innehåller rätt mängder av protein, kolhydrater, vitaminer och mineraler för att ge bränsle under träningen.

 
 
 
 
 
 
 
 

Nicolás Fuchs gjorde debut på rallyscenen 2005 när han ställde upp i det peruanska loppet Premio Presidente de la República. Två år senare vann han sitt första lopp i N4-gruppen i samma tävling. Sedan dess har Fuchs befäst sitt rykte som Perus mest framgångsrika rallyförare genom att vinna landets nationella rallymästerskap. Han hamnade i strålkastarljuset när han 2009 vann mästerskapstiteln första gången han ställde upp i Inca Trail Rally som är ett av få återstående långdistanslopp i världen. 2011 ställde den talangfulla föraren upp i världsmästerskapet för standardbilar i produktionsklassen – Production Car World Rally Championship – vilket blev hans stora genombrott och han slutade på femte plats. 2013 vann han Production Cup efter att ha tagit hem sex lopp i rad och var då den första peruan som lyckats med detta. 2014 tävlade Fuchs i Fia World Rally Championship 2 (WRC2), där förare och standardbilar i produktionsklassen tävlar under några av världens tuffaste och mest varierande villkor.

”Som rallyförare måste man vara passionerad. Jag drivs av den passion jag känner för att sätta mig bakom ratten.”

”Rallysporten ger en fantastisk känsla – ett äkta adrenalinpåslag!”

”När du ska tillbringa tio timmar i din bil finns det inget som är viktigare än frukosten på morgonen. Man måste ha massor av energi för att orka.”

—Nicolás Fuchs